Jeugd en Muziek Maaseik

Koor Da Capo Stramproy met combo

Een feel good concert!

Da Capo Stramproy is niet zomaar een koor. Het is een vriendengroep en een grote familie, maar misschien nog meer een ambitieuze groep koorzangers voor wie samen musiceren een missie is.

Toen dirigent Veerle Henkens (leerkracht zang aan de academie van Maaseik) ons enkele jaren geleden uitnodigde om eens te komen luisteren naar een optreden van Da Capo hadden we nooit gedacht dat dat concert, of beter, die muziektheaterproductie, zoveel indruk op ons zou maken dat ze ons ook jaren later nog helder voor de geest zou staan. 

Ook bij latere producties waren we er graag bij en ’t stond in de sterren geschreven dat Da Capo toch ook eens naar Maaseik moest uitgenodigd worden. Het jubileumconcert n.a.v. hun 25 jarig bestaan in 2021, om de gekende reden met een jaar uitgesteld, in combinatie met het Harlindis en Relindisjaar leken ons het ideale moment om u te laten kennis maken met 65 enthousiastelingen voor wie het een feest is om alle donderdagen te gaan repeteren o.l.v. Veerle Henkens.  Ondertussen steekt Veerle zelf ook al ruim 20 jaar iedere week opnieuw ‘met veel goesting’ de grens over om het beste uit die gemotiveerde zangers naar boven te halen.

Ergens in de prachtige jubileumbrochure 25 jaar Da Capo die zich leest als een feel good familiealbum noteerden we:
… “Er waren momenten dat de haren op mijn armen omhoog kwamen, gewoon tijdens een repetitie. Dat was niet wekelijks of maandelijks. Maar als ’t dan gebeurde, werd ik zelf verrast. Ik zag ze nooit aankomen. Ineens gebeurde er iets met die 70 zingende mensen waardoor ze zelfs tijdens een repetitie zichzelf overtroffen”… Veerle Henkens

Als wij erin slagen jullie ook zo’n kippenvelmoment te bezorgen, is ons opzet meer dan geslaagd !

De volledige jubileumbrochure die we warm durven aanbevelen, vind je op onderstaande link:  https://www.yumpu.com/nl/document/read/65566290/jubileumkrant-dc-2021

Programma:

Da Capo brengt behalve licht klassiek vooral hedendaagse pop en een bloemlezing van ‘s werelds mooiste musicalsongs, gekruid met een streepje filmmuziek en als kers op de taart: in het dialect gezongen liedjes met een heel bijzonder karakter. De gouden regel is steeds: ’t moet muziek zijn die hen ligt, die lekker klinkt van Da Capo tot op ‘t einde.

Voor dit jubileumconcert mochten de koorleden zelf aangeven welke liedjes zij graag in ‘t progamma wilden hebben. Het wordt een “best of” vanaf het begin. Vanaf Da Capo tot nu, 25 jaar later..

 


UItvoerder

Datum

11 jun 2022

Tijd

20:00

Prijs

€ 12,00

LOCATIE

Sint-Catharinakerk
Grote Kerkstraat

Volgend Event