Jeugd en Muziek Maaseik

DAVID JACOB (Denemarken)

Piano solo

Deense componist en pianist uit Kopenhagen met duizelingwekkende spotify cijfers: maar liefst 6.8 miljoen luisteraars verspreid over 183 landen… Al van kinds af aan waren David en zijn piano onafscheidelijk; drukdoende met improvisaties van blues tot klassiek. Toen hij tijdens zijn jonge twintiger jaren in rusthuizen optrad, stelde David vast hoe rustgevend muziek kon zijn en soms zelfs lang vergeten herinneringen terugbracht. Deze ervaring bracht hem er toe zijn muziekstijl te vereenvoudigen en ook eigen muziekstukken te componeren. 

In 2015 kwam zijn eerste album ‘Omkuld’ uit. Inmiddels is er een tweede album ‘Mursejler’ (2021). Naast zijn solo project werkt David Jacob ook samen met muziekproducer Thomas Haahr om soundtracks voor film en televisie te componeren.  Onlangs kwam de docu-film The color of Ice (2023) nog uit, waarvoor ze de muziek hebben geschreven.

Fans van Niels Frahms, Ludovico Einaudi, Olafur Arnalds en Joep Beving verenigt u en kom met ons wegdromen bij de uitgepuurde, zachte en warme pianosound van Jacob David.

Een voorproefje vind je hier

Tickets: €12
Reducties: €10

Reserveren enkel via www.achterolmen.be.

 


UItvoerder

Datum

18 feb 2024

Tijd

20:15

Prijs

LOCATIE

Minderbroederskerk
Boomgaardstraat 10 3680 Maaseik

Volgend Event