Jeugd en Muziek Maaseik

Gregoriaans koorconcert

gastoptreden i.s.m. met festival Watou.

Welk (top-) koor naar Aldeneik komt, is nog niet geweten. De foto is dus niet representatief.

De 8ste eeuw is niet alleen de periode dat Harlindis en Relindis leefden en een klooster stichtten in Aldeneik, maar ook de tijd dat Keizer Karel (768-814) de opdracht gaf om eenheid te brengen in de liturgie van de Rooms Katholieke Kerk. Het Gregoriaans werd vanaf dan de officiële muziek. Dat we in het kader van de Harlindis en Relindisfeesten een Gregoriaans concert zouden programmeren in de mooie Romaans-Gotische kerk was dus een vanzelfsprekendheid.  

Het driejaarlijks internationaal Gregoriaans koorfestival  in het West-Vlaamse Watou is aan z’n 14de editie toe en heeft een reputatie om U tegen te zeggen. Het is onwaarschijnlijk hoe dit kleine dorp in de buurt van Poperinge (<2000 inw) zich zo’n positie wist te verschaffen als cultuurdorp waarvoor het in 1996 de titel van ‘Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen’ verkreeg. 

www.festivalwatou.be 

In 2022 is Aldeneik één van de partnersteden waarmee het festival wil samenwerken. Dit resulteert in een gastoptreden in Aldeneik door één van de deelnemende festivalkoren.
De naam van het koor is momenteel nog niet bekend. De gebruikte foto (genomen in de kerk van Watou) is dus niet representatief voor dit concert.

https://www.festivalwatou.be/nl/partnersteden/ 

i.s.m. cultuurcentrum Achterolmen
www.achterolmen.be

 

 

 


Datum

27 mei 2022

Tijd

20:00

Prijs

€ 15,00

LOCATIE

Sint Annakerk Aldeneik
Hamontweg

Tickets

Gregoriaans koor € 15
Beschikbaar Tickets: 150
Het Gregoriaans koor ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Volgend Event