Jeugd en Muziek Maaseik

Gregoriaans koorconcert geannuleerd

gastoptreden i.s.m. met festival Watou.

N.a.v. het overlijden van de grote bezieler/organisator van het Internationaal Gregoriaans Festival van Watou besliste de Festivalorganisatie om van de editie 2022
een “In Memoriam” treffen te maken ter nagedachtenis aan Bernard Deheegher
op 
Hemelvaartsdag 26 mei 2022 in Watou.
Alle concerten in de partnersteden werden geannuleerd.
klik hier

Langs deze weg bieden we aan de familie, vrienden van Bernard Deheegher alsook aan ‘zijn’ festivalorganisatie onze deelneming aan.

…….

De 8ste eeuw is niet alleen de periode dat Harlindis en Relindis leefden en een klooster stichtten in Aldeneik, maar ook de tijd dat Keizer Karel (768-814) de opdracht gaf om eenheid te brengen in de liturgie van de Rooms Katholieke Kerk. Het Gregoriaans werd vanaf dan de officiële muziek. Dat we in het kader van de Harlindis en Relindisfeesten een Gregoriaans concert zouden programmeren in de mooie Romaans-Gotische kerk was dus een vanzelfsprekendheid.  

Het driejaarlijks internationaal Gregoriaans koorfestival  in het West-Vlaamse Watou is aan z’n 14de editie toe en heeft een reputatie om U tegen te zeggen. Het is onwaarschijnlijk hoe dit kleine dorp in de buurt van Poperinge (<2000 inw) zich zo’n positie wist te verschaffen als cultuurdorp waarvoor het in 1996 de titel van ‘Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen’ verkreeg. 

www.festivalwatou.be 

In 2022 is Aldeneik één van de partnersteden waarmee het festival wil samenwerken. Dit resulteert in een gastoptreden in Aldeneik door één van de deelnemende festivalkoren.

https://www.festivalwatou.be/nl/partnersteden/ 

 

 

 


Datum

27 mei 2022

Tijd

20:00

Prijs

€ 15,00

LOCATIE

Sint Annakerk Aldeneik
Hamontweg

Volgend Event