Jeugd en Muziek Maaseik

MAASLANDS KAMERORKEST ENIGMA

ENIGMA AT THE MOVIES

Waar er voor blazers de mogelijkheden legio zijn om te musiceren in groepsverband, denk maar aan de talrijke fanfares en harmonieën, is dat voor de strijkers veel minder het geval.
Totdat in 2001 een aantal enthousiaste violisten, cellisten en bassen besloten om op regelmatige basis samen muziek te gaan maken. ’t Maaslands Kamerorkest Enigma werd boven de doopvont gehouden.
Op het repertoire staat een veelheid aan genres gaande van oude muziek en barok tot hedendaagse strijkersmuziek en filmmuziek.
Vele concerten en uitdagende projecten volgden; zowel in eigen beheer als in samenwerking met solisten, koren, andere ensembles en orkesten. 

Programma:
Voor  dit concert dook Enigma in de wonderlijke en gevarieerde wereld van de filmmuziek. Het ensemble speelt werken uit een breed scala aan bekende en iets minder bekende films. Aan bod komen niet alleen composities van bekende filmmuziek componisten zoals Ennio Morricone, Michael Nyman, Hans Zimmer en John Williams maar ook werken van klassieke componisten die hun weg vonden naar het grote doek, zoals Georg Friedrich Händel, Dmitri Shostakovich en Astor Piazzolla.

Dirigent: Roy Deuss

Solist: Monique Aendekerk, piano

 

Je kan Enigma volgen op Facebook om op de hoogte te blijven van toekomstige projecten en concerten.

Tickets: de toegang is gratis. Een vrije bijdrage wordt in dank aanvaard.

Na het concert is er nog een hapje en een drankje voorzien aan democratische prijzen


UItvoerder

Datum

23 jun 2024

Tijd

15:00

Prijs

Gratis

LOCATIE

Academie voor Kunsten
Boomgaardstraat 10 3680 Maaseik

Volgend Event