Jeugd en Muziek Maaseik

Kerstconcert

La Quarta Bellezza

Vier super muzikanten vormen La Quarta Bellezza.

Robert Luts (tenor): studeerde aan het Lemmensinstituut Leuven en het Koninklijk conservatorium te Brussel waar hij slaagde met de grootste onderscheiding. Hij vervolgde zijn opera studie aan het conservatorium te Maastricht. Robert zong in “Die Zauberflöte” en was gastzanger in verschillende concerten in Europa. In Amsterdam vertolkte hij de rol van Evangelist in de “Matthäus Passion“ van J.S.Bach. Zo zong hij in het Requiem van Mozart en het Carmina Burana van Carl Orff. Voor Maaseik is Robert geen onbekende, als artistiek directeur bij het Van Eyck Ensemble en lid van het vocaal ensemble “Vocamabile”.

Willy Appermont (pianist en componist): behaalde aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel achtereenvolgens een Eerste Prijs piano, kamermuziek, geschreven harmonie en een Hoger Diploma Piano. Door het Koninklijk Conservatorium werd hem de Bach-prijs toegekend. Hij is gegradueerde van de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Hij was pianopedagoog in het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen en in het DKO in Hasselt en Tongeren. 

Lorin Lara (violist) begon zijn vioolstudie op 6 jarige leeftijd. Na het diploma aan de Italiaanse Secundaire School van vreemde talen haalde hij zijn diploma in Viool aan de Muziekacademie van Pescara. Daarna vervolgde hij zijn vioolstudie in België om zich verder te specialiseren in muziekpresentatie en viool. Hij behaalde zijn masterdiploma Viool aan het Lemmensinstituut Leuven. Hij combineert klassieke vioolrepertoires met moderne ontwikkelingen.

Erica Fronczyk (sopraan) studeerde notenleer, solozang, dictie en voordracht, kamermuziek en klassieke gitaar aan de muziekacademie van Maasmechelen en het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Zij behaalde haar masterclass zang bij Ray mc Dermit (Metropolitan New York) en Boltizar Keonch (zangdocent aan het conservatorium Maastricht en verbonden aan de Staatsopera Budapest). Haar repertoire varieert van opera’s en operettes tot musicals waaronder Puccini, Verdi, Bizet, Lehar, Stolz maar ook Handel, Mozart en Schubert.

Dit is een samenwerking tussen Cultuursmakers Maaseik en Vincentius Maaseik-Kinrooi. 

De opbrengst van dit concert gaat integraal naar Vincentius.

Praktisch

Prijs: 20 € per persoon VVK, 22 € ter plaatse – inclusief drankje

Inschrijven verplicht bij mulkens.ria@skynet.be of els.palmaers@gmail.com 

Betaling op bankrekening Cultuursmakers Maaseik: BE76 7350 2752 9695 met vermelding “Kerstconcert “ en aantal deelnemers. Betaalde tickets liggen klaar in de kerk.


UItvoerder

Datum

18 dec 2022

Tijd

11:00

Prijs

€ 20,00

LOCATIE

Sint Annakerk Aldeneik
Hamontweg

Volgend Event