Jeugd en Muziek Maaseik

Ontboezeming

Een muzikale vertelling over het leven als vrouw.

Gereduceerd worden tot moeder of maagd of… hoer, dat laat weinig ruimte voor nuance. Wat betekent vrouwelijkheid nu echt?
In deze komische hulde aan iconische figuren (fictief en non-fictief) leggen Maaike, Nathalie en Rik de echte waarheid bloot. Daarmee eren ze de vrouw in al haar kleuren en facetten: strijdlustig, ondeugend, kwetsbaar… maar ook met de nodige zelfspot.
Een muzikale mini-vindicatie voor elke dame die zich ooit al eens benadeeld voelde en voor elke man met een open geest.

Een bijzondere locatie voor een bijzondere voorstelling
Wisten jullie dat er achter de “hoge” muren van ontmoetingshuis De Riet in Opoeteren een leuke locatie verscholen ligt? Een openluchttheater!
Het is deze bijzondere locatie met traptreden en een grote speelruimte die we in gedachte hebben voor de voorstelling “ontboezeming”.
Indien de weergoden ons gunstig gezind zijn willen we de piano naar buiten rollen en mogen de twee juffen van de afdeling woordkunst van onze academie voor kunsten hun verhalen in deze arena op u loslaten.

Pianist Rik Theunissen zal op z’n tellen moeten letten (letterlijk) want wanneer we Nathalie en Maaike goed inschatten zal ‘t een spervuur worden van sketches en vertellingen die zelfs de harde zitjes doen vergeten.
ps
Een kussentje hoef je niet mee te brengen. Daar wordt voor gezorgd!

   

Uitvoerders:
Nathalie Conaert en Maaike Rijks, woordkunstenaars
Rik Theunissen, piano


UItvoerder

Datum

26 jun 2022

Tijd

15:00

Prijs

€ 10,00

LOCATIE

De Riet Opoeteren
Schoolstraat 20 Opoeteren

Volgend Event