Jeugd en Muziek Maaseik

Orgelconcert “koper en tin”

Veerle Cornelis & kopertrio.

St.- Lambertuskerk Neeroeteren.
Twee restauraties in 1882 en 1905 hadden het Le Picard orgel, daterend uit 1742, zodanig om zeep geholpen dat het sinds 1965 voor zo’n 50 jaar buiten gebruik werd gesteld. Na een degelijke restauratie staat het orgel sinds 2016 echter als vanouds weer te pronken op zijn vertrouwde plaats. De Harlindis en Relindis cyclus leek ons een ideaal moment om u te laten kennis maken met dit oorspronkelijke eenklaviers orgel van Jean-Baptiste Le Picard dat in 1905 met een tweede klavier werd uitgebreid.

Verdeeld over ‘t jaar willen we u drie orgelconcerten aanbieden vanuit deze prachtig gerestaureerde kerk in Maaslandse gotiek. De eerste organist is Veerle Cornelis, De tweede in april is Jeroen Follon en afsluiten doen we in november met Luc Ponet.

In dit concert willen de blazers hun koperen instrumenten laten samensmelten met de klanken uit de tinnen pijpen van ’t orgel. Toen we de muzikanten vroegen om hun programma te toetsen aan het centrale thema van Harlindis en Relindis 2022, zijnde “inspirerende vrouwen” reageerden ze opvallend eensgezind want beiden dachten ze spontaan aan Maria. De rode draad doorheen het concert was gevonden. Het Ave Maria.  Het vocale ruilen we deze keer graag in voor de zachte en ronde klanken uit een keure aan blaasinstrumenten.

Kopertrio:

Frank Boonen, groot koper,
Gunther Kerkhofs, klein koper,
Patrick Warson, hoorn

 


UItvoerder

Datum

20 feb 2022

Tijd

15:00

Prijs

€ 10,00

LOCATIE

St.- Lambertuskerk Neeroeteren

Tickets

Koper en tin € 10
Beschikbaar Tickets: 94
Het Koper en tin ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Volgend Event