Jeugd en Muziek Maaseik

ALLE REGISTERS OPEN

Naar aanleiding van het plotse en onverwachte overlijden van de echtgenoot van één van onze muzikanten hebben we beslist om dit concert te annuleren. Tickethouders worden via mail op de hoogte gehouden.

 

St.- Lambertuskerk Neeroeteren.

Voor dit tweede orgelconcert is Jeroen Follon de organist van dienst. Het prachtige Le PICARD orgel (1746), dat sinds 1965 enkel nog stof stond te vergaren, werd na een geslaagde restauratie in 2016 terug in ere hersteld. Leuk weetje is dat organist Jeroen Follon de eer te beurt viel om het orgel voor het eerst terug te bespelen.
Jeroen, die als geen ander het orgel kent, kiest voor een barok programma van de componisten François Couperin en Michel Cornette omdat hun muziek zich uitstekend leent voor de mogelijkheden en typische klanken van het Le Picard orgel.

Dwarsfluit, klarinet , fagot, sax en hobo zullen de registers van het orgel dit concert verder aanvullen. Zelfs de basfluit zal een rol op zich nemen. Door verschillende formaties van de blazers, zal u ondergedompeld worden in een veelvoud van klankkleuren.

Het houtblazers ensemble verrast jullie met een gevarieerd repertoire van renaissance muziek (W. Byrd) tot haast exotische dansen (D. Agay), er is muziek voor ieders oren!  Samen met het orgel zetten de blazers in Church Sonata in E flat (W. A. Mozart) en in Final alla Schumann  (A. Guilmant) alle registers open.

De houtblazers zijn:

Hilde Gielen en Johan Mertens, dwarsfluit
Dorien Schrooten, hobo
Huguette Goffin en Joke Willems, klarinet
Jean Hellenbrand, fagot

Zet u maar schrap want de houtblazers, in verschillende formaties, gaan u van de sokken blazen!

Organist Jeroen Follon


UItvoerder

Datum

24 apr 2022

Tijd

15:00

Prijs

€ 10,00

LOCATIE

St.- Lambertuskerk Neeroeteren

Volgend Event