Jeugd en Muziek Maaseik
Aquil'altera

Aquil’ AlterA

Vooraf:
Voor dit concert maken we gebruik van het Covid Safe Ticket. Breng dus altijd uw coronapas en een geldig identiteitsbewijs mee. Een mondkapje wordt sterk aanbevolen. Als  u nog geen coronapas hebt kunt u hier meer info vinden.

Veduta, De Goede & Van Eyck.

Voor deze muziektheaterproductie werkt ensemble Aquil’AlterA samen met altus Pieter De Praetere.
De tekst is van Jonas Bruyneel, auteur van o.a. “Vijd, het verdriet van Het Lam Gods”. Het verhaal doet je voelen, horen en ruiken zoals Jan Van Eyck en Filips De Goede dat deden in hun tijd.
Tussendoor weerklinken betoverende composities van meesters uit hun tijd: Ockegem, Binchois… Muziek als een spiegel tussen toen en nu. De componisten Mirek Coutigny en Kris De Baerdemacker schreven elk een muziekstuk in hun eigen 20ste eeuwse klanktaal.
Kom en vergezel ons op een reis door tijd, ruimte en klank.

“Op de straathoek staat een koppeltje, verstrengeld. Ze lijken niets te merken van het geratel van katrollen, van het neerkomen van hamers en van het getrappel in het rad van de hijskraan. Terwijl de kerk groter wordt en een kathedraal wordt, delen ze een stiekeme kus. De stad mag uit haar voegen barsten en stinken van de kroegen, varkens, hoeren en vrome en machtige mannen met wilde dromen, het is vooral een stad van mensen. En waar mensen zijn, is tederheid.”

Bezetting

• Rein Van Bree
• Ruth Van Killegem
• Antonie Schlegel
• Pieter De Praetere, spel en zang

Organisatie

Van Eyckplatform Maaseik
www.maaseikvaneyck.be

 


UItvoerder

Datum

28 nov 2021

Tijd

15:00

Prijs

€ 15,00

LOCATIE

Sint Annakerk Aldeneik
Hamontweg

Volgend Event