Jeugd en Muziek Maaseik

REQUIEM Mozart

genummerde plaatsen!

programma

DREAMWEAVER, Ola Gjeilo

Deze hedendaagse pianist en componist met roots in Noorwegen maar wonende in New York is niet alleen gekend voor zijn weelderige symfonische muziek maar zeker ook voor zijn vele koorcomposities. Zijn werken zijn beïnvloed door vooral Britse componisten (o.a. Edward Elgar, Ralph Vaughan Williams en de Amerikaanse filmmuziek.
De tekst voor Dreamweaver is gebaseerd op delen van het Noorse middeleeuwse volksgedicht Draumkvedet, een epische ballade die veel gemeen heeft met Dantes The Divine Comedy. 

Uitvoerders:
Koren Cantitare Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik
Kamerorkest Musica Eyckensis
piano: Irina Venkus
verteller: Maaike Rijks

REQUIEM, W.A. Mozart

Mozarts Requiem is een imposant werk en wellicht één van de grootste en bekendste klassiekers dat een groot publiek (jong en oud) aanspreekt. Het is een van de laatste werken van Mozart, dat mede door de film Amadeus, gemeengoed is geworden.

Immers, de laatste dagen van Mozarts leven zijn gehuld in een waas van mysterie. Niet alleen de preciese doodsoorzaak staat ter discussie, ook wat zich de laatste uren aan zijn sterfbed heeft afgespeeld, is gehuld in een waas van geheimzinnigheid.
Kort voor zijn dood vroeg een anonieme opdrachtgever Mozart om een requiem te componeren. IJlend geloofde Mozart dat hij z’n eigen dodenmis aan ’t schrijven was. De eerste delen zijn van Mozarts hand. Eén van Mozarts leerlingen, misschien Süssmayer, vervolledigde het op basis van Mozarts structuren en schonk het werk aan de geschiedenis.

De artistieke inhoud blijft onze zielen beroeren. Het is een muzikale weerspiegeling van ziekte, wanhoop en drang naar verlossing. Het werk behoort zonder meer tot de meest ontroerende en troostende muziek ooit gecomponeerd.

Uitvoerders:
ReCantitaRe
Projectkoor o.l.v. Guido Beckers
Bocanto Bocholt
Kamerorkest Musica Eyckensis
Solisten:
– Sopraan: Margarita Dudčaka 

– Alt: Elisabeth Alders
– Tenor: Alexander Wahl
– Bas: Xavier Devillers

Algemene leiding: Jeroen Beckers

Nadat je je bestelling geplaatst hebt, ontvang je automatisch een bevestigingsmail. Indien je deze niet ontvangt, controleer dan eerst je spam (ongewenste mails). Contacteer ons via contactformulier van deze website of mail naar jmmaaseik@gmail.com

 

Zetten hun schouders onder dit project:
CERA
Met 400.000 enthousiaste vennoten zijn we de strafste en warmste coöperatie van het land. Samen geraken we verder, beleven we meer en investeren we beter: in initiatieven die (het) goed doen en mensen verbinden, in projecten die opbrengen voor ons allemaal.
Samen hebben we ’t goed voor elkaar.

&

        

 

 

 

 


UItvoerder

Datum

12 mrt 2023

Tijd

17:00

Prijs

€ 18,00

LOCATIE

Sint-Catharinakerk
Grote Kerkstraat

Volgend Event