Jeugd en Muziek Maaseik

Zebracinema Aldeneik “Freedom Writers”

De stuurgroep Harlindis en Relindis 2022 verzocht zebracinema, het filmplatform van cultuurcentrum Maaseik, om dit najaar een aantal films te selecteren op basis van één van de drie pijlers van Harlindis en Relindis 2022. Het resulteerde in een klein filmfestival van een zestal beklijvende filmprenten met als thema: sterke vrouwen!.

FREEDOM WRITERS

Kort na het Rodney King-incident in 1992 en de daarop volgende rassenrellen, start Erin Gruwell als lerares op een multiculturele school in Los Angeles waarin moord en bendeoorlogen tot de orde van de dag behoren. Dat loopt niet van een leien dakje, maar na een tijdje slaagt ze erin hen dichter bij elkaar te brengen en een academische carrière te laten ambiëren. Met behulp van o.a. het dagboek van Anne Frank brengt ze de leerlingen iets bij over de holocaust en de gevolgen van racisme en verschaft ze hen meer inzicht in hun eigen situatie. Door hen boeken te laten lezen en films te laten bekijken verbreedt ze blik van haar leerlingen.
Erin Gruwell heeft slechts 4 jaar les gegeven, maar heeft door haar methode die destijds veel weerklank kreeg, heel wat levens veranderd.
Alleen daarvoor verdient ze een plaats in deze filmreeks.

Regie: Richard LaGravenese
Cast: Hilary Swank, Scott Glenn, Imelda Staunton, Patrick Dempsey, Mario
Release: 2007
Duurtijd: 122 minuten

Organisatie: cultuurcentrum Maaseik


Datum

01 dec 2022

Tijd

20:00

Prijs

€ 7,00

Volgend Event